IBSO De Horizon - OV4 type 9

IBSO De Horizon is een school voor buitengewoon onderwijs die opleidingsvorm 4 aanbiedt voor leerlingen met autismespectrumstoornis (ASS). Het onderwijs wordt geïntegreerd/inclusief georganiseerd.

OV4 type 9 wordt aangeboden op verschillende vestigingsplaatsen van het gewone onderwijs in Aalst en Ninove. In Ninove is er een eerste graad op de vestigingsplaats GO! Middenschool Ninove en een tweede graad op de vestigingsplaats GO! Atheneum Ninove.

horizon logo CMYK


Type 9 op GO! Atheneum Ninove

De Horizon OV4 type 9 heeft als doel dat elke leerling zich maximaal ontwikkelt op zijn/haar tempo. We geven leerlingen met een verslag OV4 Type 9 de kans om zich optimaal te ontplooien met aangepaste pedagogisch-didactische hulp. We streven naar inclusief onderwijs om onze leerlingen zoveel mogelijk kansen te bieden op een zo groot mogelijke participatie in de maatschappij, namelijk deelnemen aan vervolgonderwijs of tewerkstelling in het gewone arbeidsmilieu.

Door het versterken en ondersteunen van schoolteams en door structurele, permanente ondersteuning en omkadering worden aangepaste zorg- & onderwijsvoorzieningen verwezenlijkt. De schoolteams zijn samengesteld uit leraren & opvoeders uit het buitengewoon en het regulier onderwijs die op vrijwillige basis ingestapt zijn in het project. De omkadering bestaat uit coördinatoren, leerlingenbegeleiders, auticoaches, orthopedagogen en psychologen. Bij het uitbouwen van ons onderwijsaanbod staan de interesses van de leerlingen centraal.

Er is mogelijkheid om op internaat te gaan. IBSO De Horizon werkt samen met GO! Internaat ’t Kasteeltje in Hofstade. Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Aanbod - OV4 type 9 - GO! Atheneum Ninove

Binnen het GO! Atheneum Ninove worden in de tweede graad drie richtingen aangeboden binnen de OV4-werking - waarbij een gedeelte van de lessen separaat (apart) en een gedeelte inclusief wordt gevolgd:

ECONOMIE

WETENSCHAPPEN

KANTOOR

ASO - Tweede graad ASO - Tweede graad BSO - Tweede graad

16u separaat

16u inclusief

16u separaat

16u inclusief

25u separaat

9u inclusief

 Het volledige aanbod (huidig + groeiplan) OV4 type 9 in Ninove en Aalst: www.ibsodehorizon.be


Zorgteam - OV4 type 9

Het zorgteam is de draaiende motor van het OV4-project op vestigingsplaats Ninove. Het zorgteam werkt zowel leerling-, leerkracht- als schoolondersteunend. Voor de 2de graad ASO en BSO bestaat het team uit:

Lies L  pasfoto Leentje pasfoto Charlotte  10575416 10155006808892837 2608807214891891499 o

Lies Lockefeer

Campuscoördinator Ninove 

Leentje Wynendaele

Auticoach 2de graad

Charlotte Vanhollebeke

Auticoach 2de graad

Dimitri Vandersteen

Auticoach 2de graad

Inschrijvingen – OV4 type 9

De leerling beschikt over een verslag OV4 type 9.

Inschrijvingsprocedure: www.ibsodehorizon.be/ov4-inschrijvingen/


Hoe kan je de OV4-werking bereiken?

Lies Lockefeer - campuscoördinator Ninove

Telefoon: 0491/15 18 60

E-mailDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.