Praktische info

Voor praktische afspraken en regelingen kan u terecht in onderstaande sectie.

Hebt u echter zelf nog een bijkomende vraag? Ga dan zeker eerst een kijkje nemen bij onze sectie Veelgestelde Vragen – FAQ


Schoolreglement

“Goede afspraken maken goede vrienden.” – deze oude volkswijsheid blijft nog steeds geldig.

Ons schoolreglement kan u alvast downloaden via Schoolreglement Atheneum Ninove. Dit reglement brengt u op de hoogte van het reilen en zeilen in onze school en de rechten en plichten die de leerlingen en hun ouders hebben.


Dagindeling & Toegang

De specifieke uurverdeling van onze lesdagen vindt u via Dagindeling. Hier vindt u ook extra informatie over de pauzes en de algemene jaarkalender.

Onze school is toegankelijk via de Astridlaan of via de Dreefstraat – mits zich aan te melden bij ons secretariaat via een parlofoon. De toegang aan het station (ingang via de kantelpoort) zal bijkomend opengesteld worden op volgende uren:

  • Ochtend: 7u30 – 9u10
  • Middag: 12u45 – 13u40 + Op woensdag: 11u55 – 13u00
  • Einde 7de lesuur: 15u20 – 15u30
  • Einde 8ste lesuur: 16u10 – 16u20

Smartschool

Ons Atheneum werkt met het digitaal leerplatform Smartschool in de dagdagelijkse communicatie tussen de school, de leerling en het thuisfront. Extra informatie over dit platform vindt u via Smartschool.

U kan via deze directe link vanuit onze schoolwebsite naar Smartschool – GO! ATHENEUM NINOVE SMARTSCHOOL


Lockers

In de doorgang naar de Middenschool-speelplaats (“Aquarium”) staan kluisjes/lockers ter beschikking van de leerlingen. Hierin kunnen leerboeken, boekentassen, sportkledij,… worden opgeborgen. De totaalprijs voor een locker is 15 Euro (10 Euro waarborg + 5 Euro huurgeld per schooljaar). In de loop van de maand september kunnen tijdens een pauze de leerlingen die willen een locker komen huren.


Bereikbaarheid

Een extra troef van onze school is de vlotte bereikbaarheid – ook met het openbaar vervoer!

  • Onze school ligt op een boogscheut van het station Ninove. Vanaf het station kan men via het stationsplein/Astridlaan langs de kantelpoort onze school bereiken (max. 2-3 min. wandelen);
  • Het stationsplein fungeert ook als bushalte van de verschillende belangrijke lijnen in de regio Ninove –  Aalst – Denderleeuw – Liedekerke.
  • De school is met de fiets en brommer gemakkelijk te bereiken langs de Astridlaan en Dreefstraat. Op onze campus hebben wij ook geïnvesteerd in een nieuwe, overdekte stalling voor fietsen en bromfietsen.

Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar de websites van busdiensten (www.delijn.be) en treindiensten (www.belgianrail.be).