KANTOOR [3de graad]

Beschrijving

Stage?

Om de theoretische kennis te toetsen aan de praktijk krijgen de leerlingen de kans om gedurende hun schooltraject stage te lopen in een bedrijf. In 5 kantoor wordt gestart met wekelijks 4 uur stage, in 6 kantoor wordt dit uitgebreid met wekelijks een volledige dag stage én 1 week blokstage om dan te eindigen in 7 kantoor met wekelijks 1 dag stage én 2 weken blokstage.

Zo krijgen de leerlingen meer voeling met de praktijk zodat ze voorbereid zijn op het werkveld.


IMK?

Onze leerlingen van 7 kantoor vertoeven één dag per week in onze oefenfirma’sCompukan en KANoffice. Hier leren ze de knepen van het vak op een fictieve manier. Zij werken op een virtuele manier samen met andere oefenfirma’s in binnen- en buitenland. Zij oefenen kantoortaken met fictieve documenten. Hierbij integreren ze de zakelijke communicatie in de oefenfirma zowel in het Nederlands, het Frans en het Engels. De oefenfirma’s werken binnen het netwerk van COFEP, zij bieden de tools aan om de transacties vlot en veilig te laten verlopen.

Daarnaast zijn onze leerlingen verantwoordelijk voor het onthaal op de opencampusdag, info-avonden, … . Zij staan op dat moment garant voor een professionele begeleiding.

De kers op de taart binnen het IMK-gebeuren is de Belfairbeurs. Daar vertegenwoordigen onze leerlingen hun oefenfirma’s en doen ze hun beste om zoveel mogelijk verkopen te realiseren. Dit is meteen ook hun belangrijkste GIP-opdracht.


Terug naar overzicht studierichtingen

5de jaar 6de jaar 7de jaar
Naam van het vak ALGEMENE BASISVORMING
Levensbeschouwelijke vakken 2 2 2 NCZ (Zedenleer), Katholieke godsdienst, Islam, Protestantse godsdienst, Orthodoxe godsdienst
Lichamelijke opvoeding 2 2 2
Project Algemene Vakken 4 4 6
RICHTINGSPEFICIEK GEDEELTE
Engels 2 2 2+1 * * 2u Specifiek + 1u Complementair
Frans 3 3 2+1+1 * * 2u Basisvorming + 1u Specifiek + 1u Complementair
Nederlands 1 1 2
TV Toeg. Informatica/Dactylo 4 3 7
TV Kantoortechnieken 4 1
TV Toegepaste Economie 2 2
TV Toegepaste Informatica 2 2
TV/PV Stage Kantoortechnieken 4 8 8
TV Boekhouding 2 2
COMPLEMENTAIR GEDEELTE
Praktische Workshops +2 +2

ALGEMEEN TOTAAL


34 LESUREN


34 LESUREN


34 LESUREN