BEELDENDE EN ARCHITECTURALE KUNSTEN [2de graad]

Beschrijving

Deze richting zoekt leerlingen die gedreven zijn om creatief te werken, die zich ten volle willen inzetten en doorzetten bij het ontwikkelen van artistieke en technische vaardigheden, die kritisch ingesteld zijn, die interesse hebben voor actualiteit, kunst en cultuur.

De leerlingen leren waarnemen en tekenen wat ze zien. Hiervoor gebruiken ze potlood, krijt, pastel, houtskool, inkt, … Zo krijgen zij inzicht in vorm, ruimte, kleur en compositie.  Daarnaast maken de leerlingen ook kennis met een brede waaier aan artistieke uitingen, met architectuur en industriële vormgeving.  Ze leren eenvoudige constructies en elementaire bouwmaterialen kennen. Dit wordt gekoppeld aan de nodige tentoonstellingsbezoeken.

Meer weten over de richtingspecifieke vakken? <klik voor meer info>

Terug naar overzicht studierichtingen

Opgelet: deze lessentabel is enkel representatief voor het 4de jaar (2de graad, 2de leerjaar) van schooljaar 2021-2022. Door de onderwijshervorming van het 3de jaar (in schooljaar 2021-2022) zullen hier nieuwe richtingen en nieuwe lessentabellen voor worden opgesteld. Zodra deze officieel gekeurd worden, zijn zij uiteraard ook terug te vinden op deze website.

Naam van het vak ALGEMENE BASISVORMING
Levensbeschouwelijke vakken 2 NCZ (Zedenleer), Katholieke godsdienst, Islam, Protestantse godsdienst, Orthodoxe godsdienst
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Lichamelijke opvoeding 2
Natuurwetenschappen 1
Nederlands 4
Wiskunde 3
RICHTINGSPEFICIEK GEDEELTE
Beeldende/Architecturale vorming 10
Kunstinitiatie 1
Waarnemingstekenen 5

ALGEMEEN TOTAAL


34 LESUREN