WORKSHOPS

Binnen onze derde graad ASO (alle richtingen) en onze derde graad TSO (Handel) krijgen de leerlingen de kans om per schooljaar twee workshops te volgen binnen hun lessenpakket (2 lesuren per week, 1 workshop per semester). Hoewel deze workshops verweven zitten in veel educatieve kennis en vaardigheden, bieden zij vooral de kans om eigen interesses en talenten verder te kunnen ontwikkelen.


Voor het schooljaar 2019-2020 zijn volgende keuzemogelijkheden beschikbaar:

 De bedoeling van deze vrije ruimte is achtergrondinformatie bij de dagdagelijkse gebeurtenissen in de wereld verstrekken. 
 
 Wil je graag meer te weten komen over de wereld of de maatschappij waarin we leven? Dat kan in deze workshop! Jullie kiezen een thema waarin je geïnteresseerd bent en daaraan koppelen we een boek (of boeken, je moet niet allemaal hetzelfde lezen) dat we gaan bespreken. 
 
 De cursus reanimeren en defibrilleren en Eerste Hulp zullen op onze school in de Workshops aangeboden worden. Na het slagen voor je examen leidt dit tot een Europees erkend brevet dat 5 jaar geldig is. 
 
 De workshop is een combinatie van: lestijden waarin we kennis maken met de Duitse taal en cultuur + een project: uitwerken van een uitstap naar Aken. 
 
Aangezien Spanje zo veel meer te bieden heeft dan enkel de “taal”, kan je tijdens deze workshop kennis maken met de verschillende aspecten van de Spaanse taal én cultuur.
 
 Aan de hand van spelletjes, korte filmfragmenten, een quiz, een gastspreker, het bereiden van een recept etc. laten we de leerlingen proeven van ‘la dolce vita’ in Italië. Op deze wijze verwerven zij ook de nodige begrippen om zichzelf verstaanbaar te maken en eenvoudige Italiaanse zinnen te begrijpen. 
 
 Tijdens deze workshop ga je op zoek naar antwoorden op vragen als: Bestaat vrije wil? Zijn wij een product van onze genen? Is iedereen van ons in staat tot het plegen van buitensporig geweld? Kunnen we onze ogen vertrouwen? Is racisme een aangeboren iets? Trekken tegengestelden elkaar aan? 
 
 Ga je op kot? Wil je zelf je potje kunnen koken? Of ben je gewoon geïnteresseerd in koken? Dan is deze workshop de ideale manier om je op weg te helpen! 
 
Op school en in onze maatschappij zijn we heel veel bezig met ons hoofd: informatie opslaan, verwerken, sociale contacten onderhouden, opletten in de les enz. Het zijn zaken die we belangrijk vinden en waar we veel voldoening kunnen uit halen. Ons lichaam vergeten we daarbij wel eens. Tijdens een sessie yoga doen we dit net niet! Mind and body! 
 
 De workshop is een combinatie van: Verschillende disciplines als lopen, fietsen, circuitraining,… + Afgewisseld met de “klassieke” trainingen wordt er tijdens de lessen ook tijd gemaakt voor stabiliteitstraining en blessurepreventie. 
 
Tijdens deze workshop leer je werken met de Arduino, dat wil zeggen: elektronica die je kan programmeren via de pc. Maar dit is alleen een middel! Het doel bepaal je zelf! 
 
Eet je gezond! In dit project worden o.a. alternatieve voedingswijzen en nieuwe voedingstrends onder de wetenschappelijke loep genomen, voedingsmiddelenanalyse, bloedwaardenanalyse, bezoek aan een voedingsbedrijf, enz.
 
De workshop is een combinatie van: 1. lestijden waarin geoefend wordt op de verschillende aspecten van de woordkunst; 2. een project: uitwerken van een eindopdracht.
  

Ga zeker en vast een kijkje nemen op de overzichtspagina van alle richtingen in de 2de en 3de graad.