VOEDING-VERZORGING

Beschrijving

RICHTINGEN TWEEDE GRAAD BSO

KANTOOR

VOEDING-VERZORGING

Deze beroepsopleiding is bedoeld voor handige jongeren met veel verantwoordelijkheidsgevoel die bovendien belangstelling hebben voor het dagelijks leven van gezonde én zieke mensen. Je pakket algemene vakken is eerder beperkt en je leert voornamelijk al doende. Graag werken met en/of voor mensen is noodzakelijk - baby’s, kleuters, senioren, mensen met een beperking, ... 

In de 2e graad leer je vooral veel over huishouding/huishoudkunde: gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden bereiden; het onderhouden van de woning, de kleding en ander textiel. Je leert over sociale relaties, gezonde voeding en krijgt een basiskennis over ziekenzorg.

Je moet bereid zijn mensen te verzorgen of ze nu jong of oud zijn, man of vrouw… Het accent ligt hierbij op zelfzorg, mantelzorg en zorg binnen de eigen omgeving. In de derde graad verschuift de klemtoon naar het effectief verzorgen van de verschillende doelgroepen.


Wat na "Verzorging-Voeding" in 2de graad?

In theorie kan je in een 3e graad verder studeren in alle BSO- studierichtingen van hetzelfde studiegebied (Personenzorg).


Terug naar overzicht studierichtingen

Naam van het vak  ALGEMENE BASISVORMING 
Levensbeschouwlijke vakken 2 NCZ (Zedenleer), Katholieke godsdienst, Islam, Protestantse godsdienst, Orthodoxe godsdienst
Lichamelijke opvoeding 2  
Frans 2  
PAV 6  Project algemene vakken
  RICHTINGSPEFICIEK GEDEELTE 
Muzikale opvoeding 1  
Plastische opvoeding 2  
Praktijk huishoudkunde/gezinstechnieken 5 PV
Praktijk huishoudkunde/voeding 6 PV
Huishoudkunde/gezinstechnieken 6 TV
Huishoudkunde/voeding 2 TV

ALGEMEEN TOTAAL

34 LESUREN