KANTOOR

Beschrijving

RICHTINGEN TWEEDE GRAAD BSO

KANTOOR

VOEDING-VERZORGING

Ben je ordelijk met papieren en cursussen? Ben je precies met cijfers? Wil je later een administratieve job uitvoeren? Dan is de richting kantoor iets voor jou! De studierichting kantoor biedt een praktijk- en bedrijfsgerichte vorming aan die een flexibele inzet op de arbeidsmarkt mogelijk maakt.

In de tweede graad wordt hiervoor de basis gelegd. In deze praktische opleiding leren de leerlingen al doende: handelsdocumenten opmaken, invullen en gebruiken. Daarnaast leren ze een eenvoudige boekhouding bijhouden, blind typen, vlot werken met verschillende computerprogramma’s. Ook leren ze administratieve taken uitvoeren, klasseren en zich vlot uitdrukken in verschillende talen, zowel mondeling als schriftelijk.


Deze basiscompetenties worden in de derde graad verder ontwikkeld door onder meer een ruime stage. Na het voltooien van de derde graad ‘Kantoor’ (7de jaar) zijn de leerlingen voldoende gewapend om routinematige, brede administratieve taken binnen een onderneming te vervullen.


Terug naar overzicht studierichtingen

 
 
Naam van het vak  ALGEMENE BASISVORMING 
Levensbeschouwlijke vakken 2 NCZ (Zedenleer), Katholieke godsdienst, Islam, Protestantse godsdienst, Orthodoxe godsdienst
Lichamelijke opvoeding 2  
PAV 6  Project algemene vakken
  RICHTINGSPEFICIEK GEDEELTE 
Engels 2  
Frans 3
Nederlands 2  
TV Dactylografie/Toegepaste informatica 4  
TV Kantoortechnieken 3  
TV Toegepaste Economie 5  
  COMPLEMENTAIR GEDEELTE 
Rots & Water (Workshop) +2  
SOVA +2  Sociale vaardigheden
Taalversterking +1  

ALGEMEEN TOTAAL

34 LESUREN